Specialist - DISC en Drijfveren

DISC

Wie is er niet groot mee geworden? De gulden regel: behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Er is alleen een nog betere regel. Laten we die dan maar de platina regel noemen: behandel de ander zoals HIJ/ ZIJ behandeld wil worden.

Maar hoe doe je dat? De DISC-gedragsanalyse (kortweg DISC) is daar een handig hulpmiddel bij. Ze geeft een overzicht van jouw gedragsstijlen. Deze zijn voortgekomen uit historisch en modern onderzoek. De DISC-gedragsanalyse bestaat dan ook al sinds halverwege de vorige eeuw en is sindsdien sterk verbeterd. Geen wonder dat ze veelvuldig ingezet wordt binnen bedrijven en organisaties.

Het mooie aan de DISC is dat je niet wordt ingedeeld in vast omlijnde hokjes. Het is niet als met een horoscoop of iets dergelijks waarbij vastgesteld wordt wat je karakter is. Bij de DISC wordt een profiel gemaakt van gedrag dat bij jou zichtbaar is. Dit betekend dat je van de ene gedragsstijl misschien veel laat zien en van het andere juist minder. Dit levert een heel uniek persoonlijk profiel op.

Dit profiel geeft je inzicht wat je sterke kanten zijn en waar je valkuilen liggen. Maar ook wat je motiveert en wat je frustreert. Hoe je graag communiceert en hoe je graag wilt dat anderen tegen jou praten. Enerzijds geeft het je dus inzicht. Anderzijds krijg je aanknopingspunten en handvatten om je gedrag aan te passen. Zodat je in staat bent om uit elke situatie het beste te halen.

 

Drijfveren

De meest succesvolle mensen delen 1 eigenschap: zelfbewustzijn. Zij zijn zich meer dan gemiddeld bewust van hun eigen drijfveren en motivatie. Daarmee zoeken ze steeds naar organisaties, teams, functies en mensen die bij hen passen. Zij gaan bewuster de verbinding aan met anderen. Dit zorg ervoor dat het voor hen makkelijker is om doelen te halen die passen bij wat hen van binnenuit drijft.

De Drijfveren- analyse onderzoekt je persoonlijke drijfveren en motivatie. Deze analyse gaat niet zo zeer in op je gedrag en communicatie, de buitenant maar meer op dat wat jou motiveert en drijft, de binnenkant. Er worden zeven onafhankelijke en unieke aspecten onderscheiden. Ook dit levert je weer een uniek en persoonlijk profiel op.

De drijfveren waar je het hoogst op scoort zetten je aan tot actie, leren en presteren. Daarom is het belangrijk om ze te kennen zodat je kunt zoeken naar een omgeving waar jouw drijfveren de ruimte krijgen en gewaardeerd worden. Hoe meer je drijfveren terug te vinden zijn in je omgeving hoe beter je je thuis voelt.

 

Testen

Om goed te kunnen functioneren is het van essentieel belang dat je omgeving matcht met wie jij bent. Dit stimuleert je passie, verminderd vermoeidheid, inspireert je en zal je motivatie verhogen. Beide analyses geven je inzicht in wie je bent zodat jij begrijpt welke keuzes je moet maken. Zo steunt het bijvoorbeeld bij baan- of studiekeuze.

In mijn praktijk kan ik beide analyses afnemen. Dit doe ik door je een link te sturen. Bij de DISC geef je antwoord op vragen. Bij de Drijfveren sleep je woorden in de goede volgorde. Ik stuur je hierna een rapport met zeer uitgebreide analyses, inzichten, handvatten en aanknopingspunten om verandering in te zetten.

Je kunt mij bellen of het contactformulier invullen. Dan maken we een afspraak om een test af te nemen.

 

Coaching

Natuurlijk kun je alleen de test af laten nemen. Dit staat je vrij. Maar om het meeste effect en plezier van een test te hebben is een kort coach traject aan te raden. Wanneer je de uitslag van een test binnen hebt kunnen we een afspraak maken om die te bespreken. Zijn er nog vragen of onduidelijkheden? Wat valt er op? Wat wil je gaan doen met de uitkomsten? Hoe maak je evt. veranderingen concreet? Hier kan ik jou in oudersteunen. Hier kunnen 3 tot 5 gesprekken voor nodig zijn.

 

Life- en Mental Coaching

Naast de coaching rondom DISC en Drijfveren biedt ik ook coaching die gericht is op het veranderen van je gedrag, je gedachten of omstandigheden. Hierbij maak ik gebruik van allerlei inzichten uit de Bijbel en instrumenten uit de psychologie en (creatieve) therapie. Daarbij kan ik putten uit jarenlange ervaring in de hulpverlening, verschillende trainingen en mijn persoonlijke wandel met God. Over het algemeen doorwandelen we drie fases.

Fase 1

Ten eerste gaan we op een creatieve manier kijken naar je verleden. Welke ervaringen zitten er in je rugzak? Welke gedachten heeft dat opgeleverd? Welke gevoelens komen daaruit voort? En hoe spelen die gedachten en gevoelens een rol in je leven?

Fase 2

Ten tweede kijken we samen naar je situatie nu. Hoe gaat het nu met je? Waar loop je tegenaan? Waar verlies je energie? Maar ook kijken we door middel van tests naar wie je eigenlijk bent. Welke liefdestaal spreek je bijvoorbeeld? En hoe heeft die invloed op je werk en je relaties? Maar ook: welke kwaliteiten bezit je? Wat motiveert jou? Hoe kom jij het beste tot rust?

Zelfkennis

Dit gedeelte zal je veel brengen aan zelfkennis. Dit is heel fijn want daarmee kom je er ook achter waarom dingen niet lopen. Of waarom het niet lukt in je studie of op je werk. Bovendien moet je de rest van je leven het gewoon met jezelf doen. Met al je kwaliteiten maar ook met je valkuilen. Met alles wat je motiveert maar ook met alles wat je irriteert. Met dat wat energie vreet en dat wat energie oplevert.

En weet je wat zo leuk is? God heeft ons de vrijheid gegeven om keuzes te maken in het leven.

Fase 3

En daarmee komen we bij fase drie uit. In deze fase ga je met alle vergaarde kennis aan de slag en mag je keuzes gaan maken. Wetende wat je energie oplevert: wat wil je meer gaan doen? Wetende wat je kwaliteiten zijn: welke studie of werk past daarbij? Wetende wat je valkuilen zijn: wat kun je doen om hier niet steeds opnieuw in te stappen? Kortom, hoe kun je je leven zo inrichten dat het weer jouw leven is en jij er plezier aan beleeft?

Bloeien

Uiteindelijk wil ik graag dat jij weer bloeit op het gebied van groeien, geloven, genieten, gezond leven en liefhebben. Want daar ben je voor bedoeld. En dat is wat je vrijheid, regie en een heleboel lol zal geven. Daar word jij gewoon leuker van.

Contact

Oosterhoek 45
8334 RD Tuk

e-mail: info@avievcoaching.nl

telefoon: (06) 13 83 92 46