Boswandeling

Vanmorgen weer een mooie wandeling in het bos gemaakt. En ja… dan wordt je geïnspireerd… Meteen een foto gemaakt. Mooi hè, dat pasgevallen, goudkleurige blad? Het bos ligt er bezaaid mee. Alsof je over een koninklijke weg loopt waar even tevoren een prachtige gouden deken is neergelegd. Om je toe te stralen en je lekker zacht en comfortabel, tussen koninklijke kleuren te laten lopen.Het daagt uit om Omhoog te kijken en te zien waar al dat moois vandaan komt. Het nog groene blad laat een zacht licht door en fungeert als filter voor dit prachtige plaatje. Het verkleurde blad dat verklapt dat er nog meer gouden blad zal neer dwarrelen. En de koninklijke deken alleen maar dikker zal maken.

Terwijl ik me verwonder loop ik door. Ineens ervaar ik verwarring. Waar is het pad eigenlijk? Zoëven zag ik de doorgang tussen de bomen en wist ik de richting de ik zou lopen. Maar nu zie ik de randen van het pad niet meer. Voor mij een wirwar aan bomen en overal die gouden deken. Irritante gouden deken. Ik weet niet meer waar ik ben of waar ik heen moet! Gelukkig ken ik dit bos inmiddels goed genoeg om m’n weg te vinden. En tóch was ik even gedesoriënteerd…Een mooie metafoor voor ons leven. Het is een prachtige wandeling in een adembenemende omgeving. Maar soms veranderen de seizoenen en daarmee ook onze omstandigheden. Daar waar we even tevoren nog zelfverzekerd en vol vertrouwen ons pad liepen, kunnen we ineens overvallen worden door verwarring. Waar is het pad? Waar loop ik eigenlijk naar toe? De uitdaging is op dat moment om je niet te laten overvallen door angst en onzekerheid. Maar terug te grijpen op wat je al weet. En je te blijven verwonderen over alles wat je ten deel valt. Want dit bruine blad kun je zien als gouden, koninklijke deken of vervreemdende materie die het pad aan je oog onttrekt.

En… de sprong te wagen. Gewoon door te lopen. Het onbekende tegemoet. Zonder duidelijk pad. In de verwachting dat je het pad heus wel vind. En je op mooie plekken terecht komt. En straks kunt nagenieten van een Majestueuze wandeling.We hebben niks te vrezen. De Maker van de seizoenen blies met koninklijk plezier die gouden deken voor je neer…

Bos Blog