Over de TotalBalance methode

Beproefde, christelijke methode

De TotalBalance methode is ontwikkeld door Carianne Ros. Schrijfster van o.a. de boeken “Rust” en “Je bent waardevol” en columns in EO Visie. Zij heeft in haar coachpraktijk jarenlang mensen geholpen. Dit heeft zij gedaan vanuit de waarheid van de Bijbel. Op deze ervaringen is haar methode gebaseerd. Het is daarmee een beproefde, christelijke methode.

Inmiddels wordt de methode niet langer alleen door haarzelf gehanteerd maar zet ze deze in om een heel netwerk van coaches te voorzien van handvatten om mensen verder te brengen. Dit vanuit een christelijk mensbeeld en op basis van Bijbelse principes. Van dit netwerk maak ik deel uit.

Balans

Total Balance zegt het eigenlijk al. Zij is erop gericht om op alle gebieden van ons leven in balans te komen. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel. We gaan hier heel concreet aan werken door middel van een werkboek. In dit werkboek staan verschillende opdrachten en oefeningen die tot doel hebben dat je zult groeien op de gebieden van geloven, genieten, gezond leven en liefhebben.

Fase 1

Ten eerste gaan we op een creatieve manier kijken naar je verleden. Welke ervaringen zitten er in je rugzak? Welke gedachten heeft dat opgeleverd? Welke gevoelens komen daaruit voort? En hoe spelen die gedachten en gevoelens een rol in je leven?

Fase 2

Ten tweede kijken we samen naar je situatie nu. Hoe gaat het nu met je? Waar loop je tegenaan? Waar verlies je energie? Maar ook kijken we door middel van tests naar wie je eigenlijk bent. Welke liefdestaal spreek je bijvoorbeeld? En hoe heeft die invloed op je werk en je relaties? Maar ook: welke kwaliteiten bezit je? Wat motiveert jou? Hoe kom jij het beste tot rust?

Zelfkennis

Dit gedeelte zal je veel brengen aan zelfkennis. Dit is heel fijn want daarmee kom je er ook achter waarom dingen niet lopen. Of waarom het niet lukt in je studie of op je werk. Bovendien moet je de rest van je leven het gewoon met jezelf doen. Met al je kwaliteiten maar ook met je valkuilen. Met alles wat je motiveert maar ook met alles wat je irriteert. Met dat wat energie vreet en dat wat energie oplevert.

En weet je wat zo leuk is? God heeft ons de vrijheid gegeven om keuzes te maken in het leven.

Fase 3

En daarmee komen we bij fase drie uit. In deze fase ga je met alle vergaarde kennis aan de slag en mag je keuzes gaan maken. Wetende wat je energie oplevert: wat wil je meer gaan doen? Wetende wat je kwaliteiten zijn: welke studie of werk past daarbij? Wetende wat je valkuilen zijn: wat kun je doen om hier niet steeds opnieuw in te stappen? Kortom, hoe kun je je leven zo inrichten dat het weer jouw leven is en jij er plezier aan beleeft?

Bloeien

Uiteindelijk wil ik graag dat jij weer bloeit op het gebied van groeien, geloven, genieten, gezond leven en liefhebben. Want daar ben je voor bedoeld. En dat is wat je vrijheid, regie en een heleboel lol zal geven. Daar word jij gewoon leuker van.

Contact

Oosterhoek 45
8334 RD Tuk

e-mail: info@avievcoaching.nl

telefoon: (06) 13 83 92 46